Alastomuudesta ja algoritmeistä

Ollaanpa ihan rehellisiä: en ole mikään suuri kirjoittaja. Perustin tämän blogin suurelta osin sitä varten, että voisin jakaa täällä kuvia, joita ei voi julkaista Instagramissa. Ne, jotka seuraavat minua siellä, tietävät varmasti minkälaista kamppailua käyn kyseisen alustan yhteisösääntöjen kanssa. Toivoin blogin uudistuvan sisällön lisäävän myös hakukonenäkyvyyttä ja tuovan minut hieman lähemmäksi yleisöäni.

Syksyllä minulle kuitenkin selvisi, että myöskään Google ei varsinaisesti tykkää alastomuudesta, ja tänne tuottama sisältöni enemmänkin haittaa näkyvyyttäni, kuin edistää sitä. Lamaannuin ja lannistuin. Poistin kaikki alastomuutta sisältävät kuvat blogista. En todellakaan tehnyt sitä mielelläni, sillä miellän (ainakin osittaisen) alastomuuden olennaiseksi osaksi boudoir-kuvausta ja moni asiakkaani on sanonut nimenomaan tyylikkäiden alastonkuvieni olevan syy kuvauksiin tulolle.

Kuvaustyyli, se miten itseäsi ilmaiset, on kuitenkin valokuvaajan identiteetti. Se asia, joka erottaa sinut muista. Niin paljon kuin toivonkin kuvilleni näkyvyyttä, en halunnut suostua identiteettini suhteen kompromisseihin. Uuden sisällön tekeminen tuntui siten turhalta ja poistuin somestakin hetkeksi täysin. Ahdisti, turhautti ja harmitti.

Sain kuitenkin hakukoneasioissa ammattiapua, ja pystyimme jos nyt ei ratkaisemaan, niin ainakin kiertämään ongelman. Heräsin myös miettimään, miten suuren vallan olen teknologiajäteille antanut omassa elämässäni ja sisuunnuin. Palautin paljasta pintaa sisältävät kuvat blogiin tällä viikolla, ja lisää on takuulla tulossa.

Tämän postauksen sekalainen kuvakokoelma koostuu kuvista, jotka ovat jääneet tässä välillä julkaisematta. Sen nimi on “Sisältöäsi ei voi juuri nyt suositella.”

Kiitos kun luit ja katsoit. Ota ihmeessä myös se harmaita hiuksia aiheuttanut Instagramini seurantaan, mikäli et ole vielä ottanut! Pääset sinne tästä: